Dansstijlen

Onze dansstijlen

We zijn er trots op dat we zoveel verschillende dansstijlen kunnen aanbieden. Ben je benieuwd hoe een les eruit ziet of wil je eerst ervaren hoe het is? Kom dan gratis een proefles meedraaien!

CONTEMPORARY

Contemporary is een hedendaagse dansstijl waarbij verschillende stijlen gecombineerd mogen worden. In deze les zal aandacht worden besteed aan technieken, lijnen en lenigheid met invloeden vanuit de Urban scene.

DANCEHALL

Dancehall is een dansstijl uit Jamaica en heeft veel invloeden van African stijl. Het is stoer, sexy en vooral erg ritmisch op lekkere dancehall beats. Dancehall vraagt veel van je spieren, en het is dus ook een echte workout!

STREETDANCE

Streetdance is een verzamelnaam van verschillende dansvormen. Het bevat stoere bewegingen die je o.a. in videoclips ziet. In deze les zul je dansen op hiphop, R&B en popmuziek. Naast het aanleren van choreografieën zal er ook gewerkt worden aan basics, lichaamscontrole en muzikaliteit.

SPITZEN

De basis van alle danssoorten is klassiek ballet. Dit is tevens de oudste danstechniek die er bestaat. Vanaf 12 jaar (mits de voeten daar geschikt voor zijn) kan de leerling ook op spitzen dansen.

GIRLY CLASS

Girly is te zien als een vrouwelijke variant op de hiphop. Er wordt gewerkt met strakke bewegingen, maar ook met een bepaalde flow. Bij Girly worden de ‘hiphop bewegingen’ op een vrouwelijkere manier uitgevoerd.

ADULTS CLASS

Zoals de naam al zegt, is deze les gemaakt voor volwassenen. Tijdens de les wordt er gewerkt met verschillende (Urban) stijlen. Dancehall, (female) hiphop en afro worden met elkaar afgewisseld. Deze les staat in het teken van lekker bewegen, zweten en gezelligheid!

LG-Dance Another day
lg-dance show dansstijl

HIPHOP

Bij hiphop wordt er vooral aandacht besteed aan de groove, bepaalde accenten in de muziek waarop gedanst wordt. De hiphop lessen bestaan uit de basis passen van hiphop dans. Er wordt aan je eigen stijl gewerkt en hoe jij danst. Dit wisselt af met choreografie lessen en basis lessen om zo veel mogelijk verschillende aspecten van dans weer te kunnen geven.

BREAKDANCE

De breakdance lessen zullen voornamelijk bestaan uit de basis passen breakdance. Een goede basis zal zorgen voor sneller begrip op hoe de dans werkt en hoe jij je lichaam kan inzetten om gave tricks te kunnen doen.

URBAN

Urban is een verzamelnaam van verschillende dansvormen. Het bevat stoere bewegingen die je o.a. in videoclips ziet. In deze les zul je dansen op hiphop, R&B en popmuziek. Naast het aanleren van choreografieën zal er ook gewerkt worden aan basics, lichaamscontrole en muzikaliteit.

KINDERDANS

Tijdens deze dansles voor de 4-5 jarigen staat de algemene dansante vorming (ADV) centraal. Door middel van een thema of verhaal zullen de beginselen van dans op een speelse manier worden aangeleerd. Tijdens de les ontwikkelen we de houding, muzikaliteit, lichaam-en vormbewustzijn, (grove) motoriek, coördinatie, expressie en stimuleren we de fantasie. Hierdoor zullen ze de basis van de dans leren kennen.

DANCEMIX

De titel zegt het al, de Dancemix-les biedt een breed scala aan dansstijlen. De stijlen urban, jazz, modern, breakdance en improvisatie zullen allemaal voorbij komen. De leerling kan zich op deze manier breed oriënteren en ontdekken wat het beste bij hem/haar past. De stijlen worden apart van elkaar behandeld maar ook door elkaar gemixt. Zo ontstaan nieuwe bewegingsvormen die niet altijd in een hokje te plaatsen zijn. Deze les is zeer geschikt voor dansers van alle niveaus, voor iedere danser is een uitdaging te vinden in deze les!

MODERNE DANS

De grootste tegenhanger van klassiek ballet is modern, al versterken deze twee dansstijlen elkaar erg goed. De moderne dansstijl gaat uit van het natuurlijke bewegingsproces. In tegenstelling tot klassiek ballet gaat het uit van zwaartekracht en het gebruik hiervan. Zwaartekracht, ademhaling en grondgebruik zijn bij deze danstechniek erg belangrijk. Een dynamisch en daardoor ook intensieve dansstijl want er wordt gesprongen, gerold, gedraaid en gezwaaid.

KLASSIEK BALLET

De basis van alle danssoorten is klassiek ballet. Dit is tevens de oudste danstechniek die er bestaat. Ballet zorgt voor een goede houding, flexibiliteit, coördinatie, muzikaliteit en motoriek. Een uitdaging voor het hele lijf. Door middel van grond, barre en ruimtelijke oefeningen wordt de danstechniek aangeleerd. Naarmate de leerling ouder wordt neemt deze danstechniek een steeds belangrijkere plaats in de dansles aan.

CREW TRAINING

Om leerlingen een goede begeleiding te geven in hun dansvermogen bestaat de selectie training. Dit is de tweede les in de week, leerlingen zullen dus een andere extra les moeten volgen. Tijdens deze les wordt er toe gewerkt naar wedstrijden en optredens. Naast de choreografieën werkt iedereen aan zichzelf als danser. Dit gebeurt in de vorm van reflecteren, freestylen en duo dansen.

SELECTIE TRAINING MODERN

Om leerlingen een goede begeleiding te geven in hun dansvermogen bestaat de selectie training. Dit is de tweede les in de week, leerlingen zullen dus een andere extra les moeten volgen. Tijdens deze les worden de moderne/jazz danstechnieken meer uitgediept, krijgen de leerlingen veel choreografie aangeboden en worden veel improvisatie opdrachten gedaan om het creërend vermogen aan te spreken.

PHYSICAL DYNAMICS

Physical Dynamics is een trainingsmethode die je uitdaagt om je fysieke mogelijkheden te vergroten. Het geeft de leerling de mogelijkheid om het lichaam te trainen en fysiek tot het uiterste te gaan. Het is een gevarieerd lesprogramma. De ene les kan een cardio/kracht/stretch/acrobatiek les zijn, terwijl de andere les gefocust kan zijn op drukpunten/snelheid/gevoel en nog veel meer. De combinatie van de elementen zijn een waardevolle aanvulling op de algehele dansontwikkeling.

ZUMBA

Klaar om jezelf in conditie te feesten? Kom dan naar de zumbales. Het is een opzwepend, doeltreffend en makkelijk te volgen dans- en fitnessprogramma op Latijns-Amerikaanse muziek. Laat je lekker gaan tijdens de les en ga fit en blij weer naar huis! Zumba gaat d.m.v. een strippenkaart. Dus kun je niet, dan betaal je ook niet.

Commercial Styles

Commercial Styles is de perfecte stijl voor jou als je van female en hiphop houdt. In deze les worden er meerdere stijlen gegeven met diverse combinaties van choreografieën en muziek.

PEUTERDANS

Niets is leuker dan de wereld van beweging te ontdekken, op muziek! Peuterdans biedt kinderen van 2,5 tot 4 jaar een leuke mogelijkheid om deze wereld te ontdekken. Uw peuter zal op een speelse manier opzoek gaan naar de fysieke, emotionele, sociale en muzikale uitdagingen. Er wordt gedanst, gezongen, van elkaar geleerd en natuurlijk veel gelachen. Een fantasierijke dansles!

THEATER

Naast danslessen, worden er ook theaterlessen aangeboden. Je maakt kennis met alle facetten van theater en drama en dit alles komt samen op het grote en kleine podium. In de lessen wordt er aandacht besteed aan fantasiegebruik, scene werk, emoties, vertrouwen en durven uitvergroot te spelen. We werken met bewegingstheater waarin improvisatie en het inzetten van je lijf en mimiek belangrijk is. Gedurende het seizoen werken we toe naar meerdere presentaties en voorstellingen.

Performance Group

Wil jij nou altijd al op het podium staan en hou je van acteren en presenteren? Dan is de performance group iets voor jou! Binnen een paar weken werk je samen met je tegenspelers toe naar een prachtige voorstelling waar jij de hoofdrol in speelt! Hierbij staat scene werk, het werken met tekst, het spelen van een personage, jezelf presenteren en het gebruiken van je stem en lichaam centraal! Dit jaar worden er verschillende blokken aangeboden waarbij je je kunt aanmelden voor de performance group! In een paar weken werk je toe naar één van de LG-Dance voorstellingen!

Heels

Tijdens de Heels lessen staat zelfvertrouwen en vrouwelijkheid boven aan. Een combinatie van meerdere dansstijlen waaronder Female/Hiphop worden gegeven. Naast het aanleren van choreografie worden er oefeningen gedaan en werken we aan je performance kwaliteiten. Deze les is bedoeld voor dansen op hakken, maar het is niet verplicht!

BBB

Een training van 30 minuten waarin we de Buik, Billen en Benen flink gaan laten branden. Burn baby burn!!

Core training

Een training van 30 minuten waarbij de nadruk ligt op het trainen van je buik/rug. Door het trainen van je core voorkom je blessures en zorg je voor een betere lichaamshouding.

de LG-nieuwsbrief

Wil je geen nieuwtjes meer missen? Meld je aan voor de nieuwsbrief.

Contactgevens

Telefoon: 06-12462069
Email: info@lg-dance.nl
Adres Borculo: Deugenweerd 7, 7271 XR
Adres Ruurlo: Fürstenauerstraat 1, 7261 PE
Rekening: NL38RABO0149500912
KVK: 09199019

Postadres: Deugenweerd 7, 7271 XR, Borculo